Talentenjacht

 
 


Al 4 decennia organiseren de twee athenea in Leuven samen Talentenjacht, een voorstelling voor en door leerlingen met muziek, dans, acrobatie, theater ... Drie dagen is de Minnepoort omgetoverd tot de bizarre Talentenjacht-wereld van onze jongeren.

Maandenlang knutselen de leerlingen aan het decor, schrijven ze de scènes en repeteren ze die, oefenen ze de dans- en zangstukken ... Een aantal jaar geleden sloot De Wijnpers aan voor de affichewedstrijd en het kostuumontwerp. Intussen nemen de leerlingen van de drie scholen aan alle zang- en dansstukken én het toneel deel. De leerlingen Haartooi en Gelaatsverzorging van Campus Redingenhof ontwerpen en realiseren als GIP het haar én de make-up van de acteurs. Verschillende enthousiaste leerkrachten begeleiden de leerlingen van de drie scholen, onder leiding van twee collega’s uit Atheneum De Ring. De andere leerlingen van het 1ste tot het 4de jaar mogen die opvoering komen bekijken en drie avonden wordt de voorstelling nog eens overgedaan voor ouders, vrienden, laatstegraadsleerlingen en familie. Elk jaar is de voorstelling een denderend succes! En de deelnemende leerlingen leren er zichzelf én hun talenten beter kennen, kunnen ervaren wat het betekent op een podium te staan en komen er in contact met de wereld achter de schermen van het theater. Bovendien is het een goed initiatief om leerlingen van bso, aso, kso en tso over schoolgrenzen bij elkaar te brengen. Voor leerlingen (en hun ouders) is Talentenjacht op alle vlakken een leerrijke en onvervangbare ervaring.


Editie 2017, de 45ste Talentenjacht, is van start gegaan. De titel? Scarababy. Het concept? Een dode farao. Een familievete. Mummies. Goden ... Verder nodigen we je uit om te komen kijken net voor de paasvakantie!


Naar aanleiding van 45 jaar Talentenjacht, hier een paar weblinks van oud-Talentenjachters en hun muzikaal werk na hun verblijf op onze athenea ... Meer werk te vinden op Youtube!


Kato (cover van Robyn, live)

Kato (met een eigen nummer)


Lucas (in de band Fourcast)


Arianne (Zian, ft Yaya)


Tuur (Aanrijding in Moskou)


Bavo (Violinvasion)


Emeraude (EME)


Hopelijk tot op Scarababy!


 

Dit is de website van Talentenjacht, de jaarlijkse theatervoorstelling van Campus Redingenhof, Atheneum De Ring en De Wijnpers: het GO! en het Provinciaal Onderwijs in Leuven zetten dit totaalspektakel samen op poten.